onsdag 15. desember 2010

Lucia kjoleBarnehagen til snuppa skal feire Lucia dagen i morgen, litt forsinket. ;-)
Hadde noe velurstoff fra Jysk liggende, til 50 kr for 5 m.
Så i dag har jeg igjen kost meg med symaskina, og forvandlet litt av dette stoffet til en luciakjole til snuppa.

Presiserer igjen att jeg ikke er noe flink til å sy. Jeg er heller ikke nøye med att alt blir rett og pent. Tar det litt på følelsen, og syr helst uten knappenåler og slike ting. Da dette er små prosjekter som skal koste lite, og ikke minst, gå fort å lage.

Begynte med å klippe opp passende stofflengde til skjørtet. vil kalle det ett poseskjørt jeg da, men vet ikke om det er rette betegnelsen. Sydde en søm langs langsiden og vrengte stoffet, slik att retten kom ute og inne i skjørtet. Altså skjørtet er dobbelt.


 
Når jeg hadde fått det noenlunde rett, så sydde jeg en søm rundt den øverste kanten for å holde sammen de to lagene. Sydde med store sting, for kanten skal rynkes.  Klipte opp en strikk i passende lengde.( Målte på en annen kjole.) Rynket stoffet til det passet til strikken når den var stram. Sydde så fast strikken i skjørtet.
 Laget ett enkelt mønster til overdelen.Tegnet den ene siden av armåpningen over på ett matpapir. 
Dette ble så brettet og tegnet over på de andre sidene. Har dobbelt stoff i overdelen også Derfor er mønsteret laget dobbelt. 
Klipte ut delene til rygg og bryst. Sydde alt sammen på ett vis..hihi Festet skjørtet utenpå overdelen slik att den klipte kanten kom ut. Syns det gir ett festelig preg, nesten som en blonde. 
Fant ut att jeg skulle sy armer på kjolen. Brukte en genser som mal. Sydde disse på inni armhulen, slik att det ble en liten kant her også. 
Heklet tre snekrystaller som jeg har hengt på kjolen, en i bomull og to i hvitt pelsgarn 
Laget litt englefasong på armene. 
Så nå er jeg bare spent på om den passer til jentungen!
Også gleder jeg meg til å se luciatoget i BHG i morgen.

Ha en vidunderlig dag!Edit:
Da har snuppa kommet hjem fra barnehagen, og kjolen passet! Hun ville helst ha den på seg hele kvelden..hehe

 2 kommentarer:

  1. WOW, sier jeg bare. Du er virkelig en tusenkunstner. Og får det til å høres såååå enkelt ut. Selv for en som ikke kan tre nåla på symaskina en gang, hehe

    SvarSlett
  2. Helt Utrolig alt du får til ! Så Nydelig Ida var da, go jenta. Hun ville helst gå i den hele dagen ja, hihi,tviler ikke.
    Kjempe fin kjole !! klem

    SvarSlett