fredag 4. mars 2011

En kjole til

er ferdig! ;-) Alt i alt meget fornøyd med denne, selv om den ble litt mer tettsittende enn de andre. Er spent på hvordan det blir når jeg får dampet den litt,

Link til grunnmønster


Pinnestørrelse: 4 1/2 og 5

Garntype: Senjagarn fra Nille farge 327 og 305, strikkes med dobbelt garn. Det gikk med 12 nøster av bunnfargen og 2 nøster av kontrastfargen. 2100 m tilsammen men totallengde med dobbelt garn er det 1050m.

Følg oppskriften på vanlig måte, men når du kommer til punktet der du skal strikke vrangbord under brystene så strikkes denne mønsterrapporten. Den blir ganske balansert hvis man bare strikker den sånn den er uten å telle ut fra midtmasken, det blir ett par masker skjevt. Hvis du vil ha det beint så må du telle ut. Og da må du velge hvordan du vil ha den, om du vil ha en rose midt på eller om du vil att mønsterrapporten skal møtes midt fremme:Når du er ferdig med mønsterrapporten skal det økes ut før flettestrikkingen starter. Jeg økte 10 masker og den ble litt for tettsittende til min størrelse som er L denne ble vel M. Under er noen forslag til økinger. Jeg hadde nok gått for ett av forslagene under hvis jeg skulle strikket en til.

 1. Øk 28 masker jevnt fordelt = 100 cm
 2. Øk 46 masker jevnt fordelt = 110 cm
Strikk ett par omganger glattstrikk før du begynner på flettene.
 • Strikk 6 m rett, 3 m vrang, 6 m rett, 3 m vrang i 5 omganger
 • På sjette omgang flettes det og økes slik: Ta tre masker på en hjelpepinne foran arbeidet, strikk 3rett, strikk de 3 på hjelpepinnen rett, 3 vrang, sett 3 masker på en hjelpepinne bak arbeidet, strikk 3 rett, strikk de 3 på hjelpepinnen rett, Strikk en vrang i bakre og framre maskeledd (øke 1), strikk 2 vrang.
  = 4 vrangmasker. Øk i vrangmaskefeltet mellom fletterapportene ved hver fletting. Fletterapport= 6 rett, 3vrang, 6 rett
 • Fortsett slik til du når ønsket lengde, jeg strikket til den målte 90 cm fra armhulen. Da skiftet jeg farge, strikket en omgang rett, en omgang vrang, felte så av ved å strikke vrangt.
 • Heklet en kant stavpicoter rundt kanten.:
 1. En fastmaske, hopp over ei maske,
 2. En stav, 3 luftmasker, kjm i første luftmaske. Gjenta 2 ganger, 1 stav. = 4 staver, 3m picoter i samme maske
 3. Hopp over ei maske, 2 fastmasker
 4. Gjenta rundt omgangen avslutt med ei kjm i første fm


Har tilpasset denne mønsterrapporten fra drops slik att den passer til denne oppskriften.
Og inspirasjon til flettene hentet jeg fra denne dropskjolen. 

Blir glad for tilbakemelding her hvis noen vil prøve denne oppskriften.
Og nå er jeg i skikkelig flettemodus, og en barnekjole ligger på tegnebrettet =) Må bare kjøpe inn litt gult bomullsgarn, så blir det enda en kjole i litt annen modell.

Ha en vidunderlig dag!

12 kommentarer:

 1. Super!! Gleder meg til å se bilde av deg med kjolen på :-)

  SvarSlett
 2. Flotte plagg du har strikket. :)

  SvarSlett
 3. Jeg bøyer meg i støvet, lekkert!!

  SvarSlett
 4. Utrolig flott kjole! Du er jo en racer på kjolestrikking.. legger deg til på blogglista mi, så får jeg fulgt med prosjektene dine ;)
  Klem..

  SvarSlett
 5. Jeg sier det igjen: Nydelig kjole! Og tusen takk for at du deler framgangsmåten, denne fikk jeg lyst til å prøve meg på når jeg har fått kroppen min tilbake igjen;)

  SvarSlett
 6. Ja gubba noa for lekker kjole!! :) Jeg er søkk-imponert!

  Også er det vel kanskje fine flettene som gjør denne utgaven litt trangere? Fletter har slik virkning på strikketøy serru - men var nå veldig stor prøvelapp å finne det ut på ;-)

  SvarSlett
 7. Så fine kjoler. Takk for at du deler oppskriften. Jeg skal prøve meg på en sånn i noe Pacolano garn jeg har. Fin og inspirerende blogg forresten:-)

  SvarSlett
 8. Så gøy da! Pacolana garn har jeg ikke prøvd selv, gleder meg til å se hvordan den blir! :)

  SvarSlett