lørdag 26. februar 2011

Helg og vinterferie!

Nå har ungene vinterferie en uke. Det skal bli deilig med avslapning og kos sammens med dem. Og kansje det blir tid til litt kreative sysler sammens med de. :-)

Jeg bruker litt forskjellige metoder når jeg strikker, og disse tre er favorittene mine:

Strikkefisk: Denne bruker man for å telle omganger mellom økingene. Hvis du skal øke hver 4 omgang, så lager man 4 knuter på en trådløkke, se eks.
Pass på att mellomrommet mellom knutene er stort nok til strikkepinnen din. Bruk denne som en maskemarkør i begynnelsen av omgangen, og for hver omgang så flytter du pinnen en løkke opp. Når du kommer til siste løkke så er det økerunden.Tove sammen garnendene ved skjøting av garn: Denne metoden er gull verdt! Man slipper unna utrolig mye trådfesting! Jeg pleier å flise opp litt ett par tre cm av trådenden. Jeg bruker også å tynne endene litt slik att de blir ca like tykk som garnet når de toves sammen. Dypp endene i vann, legg dem over hverandre og rull dem fort mellom håndflatene. Gjenta om nødvendig. Garnet tover seg da fint sammen. Jeg bruker dette på ullgarn og superwash garn, det går også på ull/ nylonblandinger.


Snurre tråden ved stripestrikking: Når jeg strikker de stripede kjolene, så fører jeg med meg de andre trådene slik att det ikke skal bli så store løkker inne i kjolen. På hver begynnelse av omgangen så snurrer jeg den tråden jeg strikker med en eller to ganger rundt de andre trådene, med klokken. Da blir det fint inne i plagget, og fargene fra de andre trådene viser ikke på utsiden.

Håper dette var nyttige tips til dere :-)

Har begynt på en kjole til, VM strikk. Har kommet godt i gang med mønsterborden på denne nå, det ser lovende ut hittil!


Ha ei strålende helg!!!

3 kommentarer:

 1. Takk for besøk i bloggen min, og for nyttige tips. Tove sammen endene må jeg jammen prøve. ;o)
  Så fin den kjolen ser ut, hva slags mønster er det?
  Ha en flott helg! :o)

  SvarSlett
 2. Takk! Det er det samme grunnmønsteret som på de andre kjolene, så har jeg tilpasset en mønsterbord som jeg fant. Det kommer fletter også etterhvert ;) Håper den blir sånn jeg ser for meg!

  SvarSlett
 3. For ein fin blogg med mykje kreativitet! Takk også for strikketips! :)

  SvarSlett