tirsdag 8. februar 2011

Spinner videre

Dette var kjempemorro! I går ble det masse eksprimentering med forskjellige hjemmesnekra håndteiner. Det endte opp med att jeg og alle ungene satt med hver sin og spant. Hihihi utrolig morsomt! Eldstejenta ble helt hekta. Se så flink hun er! Spinner med ull som er beregnet på nålefilting.Siste ekspriment, likte denne varianten best hittil. Lett å få fart på, bare snurrer stangen mot låret så spinner den en stund. En veldig lett håndtein ble det også, 17 gram. Også har jeg ett lite ekspriment på gang, inspirert av den tyrkiske håndteinen. Bare klippet ut to pappstrimler som jeg tredde på pinnen. Snurrer den ferdige tråden på disse som på en tyrkisk håndtein. Det fungerer faktisk..hihi...den snurrer nok til mitt nåværende tempo. Liker ideen om att det blir ett ferdig nøste, så sparer man tid på å snurre opp tråden etter endt spinning.
Å lage håndtein var mye enklere enn jeg trodde! Vi har laget med trepinne og kule i enden, trepinne og rund treskive øverst, som på bildet. Treskiven er ikke festet, har tatt en runde med tynn, hvit plastertape rundt pinnen. Trykket skiven over tapen og den sitter som støpt. Da kan man velge hvordan man vil bruke den, om man vil ha skiven oppe eller nede. Vi har også laget lignende med blyant og pappskive. Det fungerte også. Så det trenger ikke å koste så mye hvis man har lyst til å prøve seg på å spinne!

Ha en nydelig dag!

7 kommentarer:

 1. Dette ser jo spennende ut! Lykke til alle sammen:-)

  SvarSlett
 2. Så moro dette ser ut da:) Koselig blog du har.

  SvarSlett
 3. Fint blogg du har! Og lage håndtein selv er så gøy. Dy kan bli hektet fra det også...
  Hilsen, betje

  SvarSlett
 4. For en kreativitet!
  Og så mye flott du lager! :-)
  Fin blogg!

  SvarSlett
 5. Tusen takk for kjempekoselig kommentar på bloggen min :) Måtte jo ta turen innom bloggen din da, selvfølgelig. Så masse kreativt og flott det var her! Må følge med fremover :) Spennende med selvspunnet garn. Har aldri prøvd selv, men nå fikk jeg lyst til det også. Så mye å lære/lage og så lite tid *sukk*

  SvarSlett