onsdag 16. februar 2011

Superraske strikkeprosjekt

I går hadde jeg det morro! Min eldste datter fylte 12 år i helgen. Og på mandag hadde hun og ei til felles feiring med jentene i klassa. Dette foregikk hjemme hos denne venninden, og jeg og moren hennes fant ut att vi var like strikkegærne begge to. Og hun hadde strikket noen halser, på tykke pinner og med tykt garn. Syns de var utrolig praktiske, og i går så tenkte jeg att jeg skulle prøve meg på disse. Det gikk superraskt å strikke dem, og disse blir det garantert laget flere av!

Mine ble kansje litt for tykke/ store etter ungenes smak. Strikket de i Mor Hubro garn på pinne nr 10
På det hvite la jeg opp 23 masker og strikket til nøstet var tomt, slik som jeg fikk beskjed om. Men det ble for langt til å brette til en trekant. Så da rekte jeg opp igjen litt av det (måler ca 34 cm) og heklet to rader med staver for å få det noenlunde firkantet.

La opp 30 masker på den lilla halsen. Og strikket til nøstet var tomt. Den ble akkurat like stor som den hvite inkl heklekanten. Rundt 32-34 cm. Disse er sikkert fine å pynte med knapper og/ eller heklablomster. :-)

Favoritten hittil er strikket i dobbel Nepal over 26 masker. Det går med ca 1 1/2 nøste. Disse ble litt mindre enn de over, og det er en finere størrelse synes jeg. Sitter veldig fint på.

Har også strikket en Isipisi lue til, i ett flerfarget, tykt sokkegarn jeg hadde liggende. Endret litt på oppskriften. La opp 70 masker på pinne 5 1/2, og økte 10 masker når jeg var ferdig med vrangborden. Fulgte oppskriften ellers. Denne gikk også utrolig fort å strikke, og det blir strikket flere!Her skinner sola, og jeg nyter att dagene blir lysere og lysere! Deilig!

8 kommentarer:

 1. Så flott lue og hals da. Modellen var jo også søt da :-)

  SvarSlett
 2. Sånne halser har jeg laget å :) Både små og store, med knapper :)

  SvarSlett
 3. Deilige halser og kjekk lue! =)

  SvarSlett
 4. strikker man en firkant og bretter eller?????
  jeg er ikke så dreven jeg men har sett så mange fine slike halser og tenkte jeg kunne prøve på en

  SvarSlett