lørdag 5. februar 2011

Intuitive lue og påbegynt skjerf

Fant ut att jeg ikke hadde lue og skjerf som passer til kjolen min. Så da måtte jeg jo strikke meg det også. Hadde lyst på en litt baggy lue, men med litt luftig uttrykk. Valget falt på Intuitive lua av Julia Zhale. Samme designer som har designet Nessie sjalet.

Jeg strikket min i dobbel alpakka, pinne 3 1/2 på vrangborden og 4 1/2 på resten av lua. La opp litt færre masker enn det som står i oppskrifta, 112 masker. Det gikk akkurat med 2 nøster Alpakka fra drops. Strikket den også ett par cm kortere enn den skulle være. Ble akkurat så baggy som jeg ville ha den. Liker ikke att luene glir ned, og denne satt veldig godt på mitt hode. Merker jeg att den begynner å bli slappere, så kommer jeg til å hekle en kant picoter på luen, for å stramme den opp igjen.

Har en idè til ett sjal også. Ville ha ett luftig sjal, helst i litt pusete garn som kitten mohair, vivaldi eller kidsilk. Men fant ikke noen som hadde samme petrolfarge som jeg brukte på kjolen. Så da strikker jeg det i alpakka dette også, på tykke pinner, 5 1/2. Syns mønsteret ser bra ut hittil. Er spent på om det blir sånn jeg ser det for meg. Kommer med oppskrift hvis dette blir vellykket. :-)


Ha ei vidunderlig, kreativ helg!

7 kommentarer:

 1. Den lua var kjempefin, nydelig farge og akkurat passe baggy ja!

  SvarSlett
 2. Tittelen på bloggen din passer veldig bra, for jammen er du kreativ. Modig du, som hiver deg ut i den ene selvdiktete oppskriften etter den andre!

  SvarSlett
 3. Kjempe fin, nydelig farge !

  SvarSlett
 4. Kjempeflott lue i nydelig farge. Har vært en runde rundt i bloggen din. Her var det virkelig mye flott og spennende :-))

  SvarSlett
 5. Flott lue du har strikket!

  SvarSlett
 6. Lekker lue! :) jammen er jeg spent på hvordan det sjøldikta sjalet blir :)

  SvarSlett
 7. Imponerende! Du er både kreativ og dyktig!
  Masse flott å se her hos deg :-)

  SvarSlett