torsdag 12. september 2013

Div hekling

Innimellom strikkingen av Dorthe genseren så har det blitt litt hekling. Det er så mye inspirerende å se på nettet så det er lett å bli distrahert.

Heklet en lyslykt til en venninne som fylte 40 år. Lykten var konvolutten til pengene som hun ønsket seg. Måtte gi noe som var litt personlig også. Dette var min første, og det blir helt sikkert flere. Finner ikke igjen bloggen hvor jeg fant oppskriften, men legger ut link med en gang når den dukker opp igjen.

Det er også veldig populært å hekle portemoneer nå for tiden, og jeg var så heldig å få kjøpe noen låser av en i ei gruppe på FB. Fant en søt pung på You Tube som jeg måtte prøve meg på jeg også. De andre som har laget den har sydd på en liten bling  midtsirkelen, og det tror jeg at jeg også skal gjøre.


Kjøpte også en firkant lås. Googlet litt rundt på nettet og fant bilder av en pung jeg likte godt, men oppskriften var ikke gratis, så da bare hermer man så godt man kan ;)


Sånn lagde jeg min:
La opp 40 lm med akrylgarn fra Europris og brukte pinne nr 4
Runde 1:  7 fm, 26 st og 7 fm
Runde 2: Dette er en omgang med dobbel fm og den gjøres sånn. Ta nålen inn i bakerste maskeledd, garn over, ta ut en løkke = 2 løkker på kroken. Ta så kroken igjennom begge maskeledd (sånn som du hekler normalt) og ta ut en løkke = 3 løkker på kroken. Kast over og dra igjennom alle tre løkkene.
Så da blir det: 7fm, 26 dfm, 7fm i runde 2.
Runde 3: 7 fm, 26 st i bakerste maskeledd, 7 fm

Gjenta runde 2 og 3 til du har heklet bredt nok til å passe i låsen. Har du en større lås så må du kanskje ha flere fm i begynnelsen og slutten av omgangen. Og du må kanskje legge opp flere masker til å begynne med.

Montering: Brett det dobbelt med rettsiden inn og hekle sammen de 26 maskene som man heklet staver over med kjm. Sy så fast låsen til slutt.

Håper dette var forståelig.

Ha en fin dag! =)

5 kommentarer:

  1. Tusen takk for inspirasjon:-)
    Mvh Sigrid Chr

    SvarSlett
  2. Kjempefine punger! Skal prøve med på den grå først tenker jeg :) Takk for at du deler! May Lisbet

    SvarSlett