torsdag 15. september 2011

Cameleon kjole i Verdi og Sinflex

Mamma fylte 60 år i sommer. Jeg holder på med ett heklateppe som jeg tenkte hun skulle få i bursdagsgave. Vi var på ferie når hun fylte år, og når vi kom hjem så hadde hun fått ett strikket pledd av en av sine venninder, i tillegg så hadde hun begynt å strikke på ett selv også. Da bestemte jeg meg for att jeg heller beholder dette teppet selv, så strikket jeg henne en tunika istedenfor. Denne skal hun få sammens med genser og tights i passende farger, i tillegg til noe annet småtteri.

Mamma liker å kle seg i sort og grått. Jeg kom tilfeldigvis over ett nøste med gråmelert Verdi fra drops på en hobbybutikk i byen. Kjøpte også noen nøster med Sinflex i sølv. Kjolen er strikket etter Cameleonoppskriften, med en tråd Verdi og en tråd sinflex i bryststykket...så en tråd verdi i skjørtet. Heklet en kant picoter rundt vrangborden i livet. Har også heklet noen blomster vi sinflex og verdi. Disse er løse og skal syes på nåler, slik att hun kan velge om hun vil ha dem på, og ev bruke dem på sjal eller der hun vil på kjolen. Har heklet to nå, men tror jeg hekler noen til. Kansje noen med innslag av andre farger som lilla eller rødt for å live litt opp. Da kan hun ha lilla genser, tights og lilla/ sølv blomst til...ev. Jeg får se. Den største bekymringen nå er om jeg kansje strikket litt for lite under armene før jeg begynte på vrangborden som skal være under brystene.
Verdi garnet var utrolig godt å strikke med! Deilig å slippe å skjøte tråder underveis. Nøstet er på 350 gram og jeg har igjen 156 gram etter att tunikaen er ferdig. Sikkert nok til en liten jentetunika det. Jeg strikket med pinne 5 og 5 1/2.

Har nyheter ang helsen min også. For en uke siden nå så fikk jeg tatt mandlene. Så nå håper jeg att formen bedrer seg. Jeg merker iallefall att hjernen fungerer bedre allerede, selv om jeg har gått på mye pinex forte denne uken. Har fått noen nye strikkeideer, og strikkelysten er også på plass igjen! Jeg krysser fingrene for att kroppen begynner å fungere normalt igjen snart....

Setter umåtelig stor pris på all omtanken dere viser meg! Stor klem til dere alle!
Ha en magisk dag alle sammen! =)

11 kommentarer:

 1. kjempefin kjole, og så genialt med blomster som kan flyttes på

  SvarSlett
 2. Kjempeflott kjole, du er flink du! :o) Alle padlebildene gjør at jeg får lyst å prøve padling, men jeg har vannskrekk da så det går jo ikke. He he... Liker at strikkelysten er tilbake, for du lager så mye fint! Ha ei fin helg, og god bedring!

  SvarSlett
 3. Nok en flott kjole fra deg! Mammaen din er heldig!

  SvarSlett
 4. Takk takk! =)
  Heldigvis passet den! =)

  SvarSlett
 5. Så nydelig tunika, den var helt fantastisk ;)

  SvarSlett
 6. Som alltid, så kommer det noe lekkert fra dine hender Susan. Kjempehyggelig å se at du er blitt bedre og kan være litt mere aktiv igjen. Har savnet deg.

  SvarSlett
 7. Flott kjole! Du har ei heldig mor som har ei datter som strikker kjole til henne :)

  SvarSlett
 8. Så fin kjole, mammaen din er heldig! Håper du er i bra form igjen nå.

  SvarSlett
 9. Tusen takk alle sammen :)

  Det går opp og ned, men jeg håper jeg blir bedre snart :)

  SvarSlett