torsdag 30. desember 2010

Enda ett par pulsvarmere

I dag har jeg strikket pulsvarmere som jentungen skal ha til kjolen sin.
Tok utgangspunkt i denne oppskriften. Men jeg heklet og strikket med størrelse 5 på pinner og heklekrok. Fant heller ikke flettenålen i farten, så da ble det bare perlestrikk på disse. De ble ikke like fine som originalen, siden jeg har brukt tykkere tråd og pinner enn det som er i oppskriften. Laget de litt lenger også, la opp 25 masker istedenfor 20. Jeg laget heller ikke den siste picot runden, da det ble litt mye siden jeg har brukt så tykk tråd. Men alt i alt så ble jeg fornøyd, og det ble jentungen også. ;-)

Linselusa Kira ville bli med på bildene...hihi





Så nå er det leggvarmere/ dansesokker som gjenstår, så er hun klar for skolen på mandag. De vet hva de vil ha disse snuppene ;-)

onsdag 29. desember 2010

Det nærmer seg ett nytt år

Nå har vi nytt rolige juledager. Og vi lader opp til det nye året.

På mandags kvelden begynte jeg på nok en Maxi Top kjole Til eldstejenta i huset denne gangen.
Det er ett herlig mønster å strikke etter. Anvendelig er det også. Du bare strikker det så langt som du vil, så er det enten topp, tunika eller kjole. Mønsteret går fra seks mnd til 9 år. Men den største størrelsen passer til mine som er 11 og 12 år over skuldrene, så justerer man bare lengden.

Strikket denne i Nepal fra Drops design. Var usikker på hvor mye garn som gikk, og jeg kjøpte inn alt for mye, så nå blir det leggvarmere og pulsvarmere også.

Strikket etter maskeantallet på den største størrelsen. Med pinne 4 1/2 i halsen og 5 på resten av kjolen.
Det gikk med 3 nøster av kontrastfargen og 4 1/2 av bunnfargen. Denne tunikaen måler 60 cm fra armhulen og ned til nederste kant. Kunne nok ha strikket enda en omgang før felling, men var redd for å gå tom for tråd midt i fellingen. Strikket litt annen kant nederst denne gangen, litt plisse-aktig utrykk.

Jeg må bare si att jeg digger denne oppskriften, og det er ikke den siste jeg har strikket etter dette mønsteret.


Det er en veldig fin passform på denne kjolen, kommer ikke helt fram på bildet.

Den rosa julagavekjolen rakk jentungen ned til knærne, og den var utrolig fin på. Og den grønne, som jeg tovet var perfekt den også. Jentene var fornøyde og da er jeg det også! Kjekt når gaver man har laget faller i smak, Da er det verdt alt arbeidet. :-)

Jeg må si meg fornøyd med denne mnds produksjon. :-)

Ha ei fortsatt nydelig og fredfull romjul!

torsdag 23. desember 2010

Dagen før dagen

I morgen er det julaften. Her er det fortsatt litt som gjenstår før vi kan feire jul.

I går ble jeg ferdig med julegave-kjolen. Hadde egentlig tenkt å hekle på litt blomster, men det rekker jeg ikke. Liker denne oppskriften. Den går veldig raskt å strikke og det er lite montering på den.  Oppskriften finner du her. På denne kjolen gikk det med 300 g med Mor Aase babyull. Strikket med dobbel tråd. Strikket størrelse 5-7 år. Strikket den ganske lang, den måler 51 cm fra armhulen til nederste kant. Nå håper jeg bare att den passer, og att den kresne unge damen blir fornøyd ;-)



Nå blir det ikke mer blogg oppdatering her før jul. Så da vil jeg bare ønske dere alle ei
Fantastisk God Jul!
Må dere kose dere masse med familie og venner!




mandag 20. desember 2010

Det snør, og jula nærmer seg

Nå har det begynt å snø igjen. Det er så koselig ute, med masse snø på bakken og på trærne.
Snø er noe som virkelig bringer fram julestemingen.  Jula er ikke det samme uten snø!

Ligger jo etter med julegaver og alt husarbeidet. Så i dag måtte jeg bare komme meg avgårde å kjøpe inn litt julegaver. To timer holdt jeg ut, og nå blir de sofaen resten av kvelden. Hadde håpet att ryggen skulle bli bedre nå når jeg var hjemme, men det går så utrolig seint. Men men, man får bare senke kravene, og gjøre det beste ut av det. Det skal nok bli jul i huset likevel. :-)

Holder på med en kjole som forhåpentligvis blir ferdig til jul, den skal nemlig bli julegave til ei lita snuppe. Ho vil bare ha rosa klær, så da går den i lys og mørk rosa. Håper den faller i smak. Dette skal bli en hverdagskjole til å ha på i barnehagen osv.


Det er jo så populært med vimpler i interiøret på barnerom nå for tiden. Jeg har heklet noen vimpelrekker av forskjellig restegarn. Det er superenkelt, og det blir ganske fint når man pynter de med små heklede blomster , brads og sommerfugler.

La opp 23 luftmasker
Felte en i hver ende annenhver omgang.
Heklet picot kanter rundt noen av dem.


lørdag 18. desember 2010

Flere pulsvarmere

Har sittet i kveld og diktet en ny pulsvarmer. Denne gangen er alt heklet.

Har brukt Vivaldi  og heklenål 4 1/2

  • La opp 36 luftmasker med dobbel tråd, ta sammen med ei kjedemaske
  • Heklet så videre med enkel tråd
  • 3luftmasker, 1 stav, ei luftmaske og to staver i første luftmaske på oppleggskanten
  • Heklet så *to staver, ei luftmaske, to staver* i hver fjerde luftmaske omgangen rundt, ta sammen med ei kjedemaske i 3luftmaske i første stavgruppe.
  • Hekle ei kjedemaske i de to første stavene i første stavgruppe, slik att du kommer bort til luftmaskemellomrommet mellom de to stavgruppene.
  • 3luftmasker, 1 stav, ei luftmaske og to staver i første luftmaskemellomrom, *to staver, ei luftmaske, to staver* omgangen rundt. Ta sammen med ei kjedemaske. Gjenta denne omgangen til du når ønsket lengde. 15-18 cm
  • Siste omgang starter når du har tatt sammen med kjedemasken, *2luftmasker, 1halvstav i luftmasken mellom de to stavgruppene, 3luftmasker-ta sammen med en kjedemaske i de to maskene på framsiden der luftmasker og halvstav møtes, 6 luftmasker-ta sammen med ei kjedemaske i samme maske som foregående, 3 luftmasker- ta sammen med ei kjedemaske i samme maske som foregående.(=3 picoter) 2luftmasker, kjedemaske i mellomrommet mellom stavgruppene, 3 luftmasker, kjedemaske i samme maske (picot) *
Håper dette var forståelig, spør gjerne hvis noe er uklart. Jeg er ikke så flink til å skrive oppskrifter..

Syns den ble søt jeg :o)

fredag 17. desember 2010

Alpakka garn

er virkelig noe helt for seg selv! Så utrolig deilig, mykt og varmt. Ikke klør det heller!

Er ferdig med pulsvarmerne til min kjære søster.
De er strikket i dobbel, tynn alpakka på pinne nr 4
  • Legg opp 40 masker
  • Strikk tre vrang og 1vridd rett til arbeidet måler 14-15cm
  • Fell av til du har igjen 1 maske. klipp av ene tråden.
  • Bruk en heklenål str 4 1/2, fullfør omgangen med 1 kjedemaske
  • Hekle 3 luftmasker, to staver i samme maske + ei luftmaske.
  • I 4 maske fra nålen hekler du 3 staver og ei luftmaske.fortsett omgangen ut med 3staver og ei luftmaske hver 4 maske. Avslutt med ei kjedemaske i 3.luftmaske i første stavgruppe.
  • Hekle 4 luftmasker (1stav+ei luftmaske) I første mellomrom mellom 3stavgruppene hekler du 4 staver og ei luftmaske. Fortsett med dette i alle mellomrommene mellom 3stavgruppene ut omgangen. I siste mellomrom hekler du 3staver og fullfører omgangen med ei kjedemaske i 3 luftmaske fra begynnelsen på omgangen.
  • Hekle 3 luftmasker og  staver + ei luftmaske, i de neste mellomrommene hekler du 5 staver og ei luftmaske ut omgangen, avslutt med ei kjedemaske i 3 luftmaske fra begynnelsen på omgangen.


Ha en strålende dag! =)

onsdag 15. desember 2010

Lucia kjole



Barnehagen til snuppa skal feire Lucia dagen i morgen, litt forsinket. ;-)
Hadde noe velurstoff fra Jysk liggende, til 50 kr for 5 m.
Så i dag har jeg igjen kost meg med symaskina, og forvandlet litt av dette stoffet til en luciakjole til snuppa.

Presiserer igjen att jeg ikke er noe flink til å sy. Jeg er heller ikke nøye med att alt blir rett og pent. Tar det litt på følelsen, og syr helst uten knappenåler og slike ting. Da dette er små prosjekter som skal koste lite, og ikke minst, gå fort å lage.

Begynte med å klippe opp passende stofflengde til skjørtet. vil kalle det ett poseskjørt jeg da, men vet ikke om det er rette betegnelsen. Sydde en søm langs langsiden og vrengte stoffet, slik att retten kom ute og inne i skjørtet. Altså skjørtet er dobbelt.


 
Når jeg hadde fått det noenlunde rett, så sydde jeg en søm rundt den øverste kanten for å holde sammen de to lagene. Sydde med store sting, for kanten skal rynkes.  Klipte opp en strikk i passende lengde.( Målte på en annen kjole.) Rynket stoffet til det passet til strikken når den var stram. Sydde så fast strikken i skjørtet.




 Laget ett enkelt mønster til overdelen.Tegnet den ene siden av armåpningen over på ett matpapir.



 
Dette ble så brettet og tegnet over på de andre sidene. Har dobbelt stoff i overdelen også Derfor er mønsteret laget dobbelt.



 
Klipte ut delene til rygg og bryst. Sydde alt sammen på ett vis..hihi Festet skjørtet utenpå overdelen slik att den klipte kanten kom ut. Syns det gir ett festelig preg, nesten som en blonde.



 
Fant ut att jeg skulle sy armer på kjolen. Brukte en genser som mal. Sydde disse på inni armhulen, slik att det ble en liten kant her også.



 
Heklet tre snekrystaller som jeg har hengt på kjolen, en i bomull og to i hvitt pelsgarn



 
Laget litt englefasong på armene.



 
Så nå er jeg bare spent på om den passer til jentungen!
Også gleder jeg meg til å se luciatoget i BHG i morgen.

Ha en vidunderlig dag!



Edit:
Da har snuppa kommet hjem fra barnehagen, og kjolen passet! Hun ville helst ha den på seg hele kvelden..hehe

 



tirsdag 14. desember 2010

Billig blånisse kostyme :-)





Lagde blånissekostyme til jentungen. Koster vel rundt 100 - 150 kr tilsammen!

Blånisselue strikket i fritidsgarn med litt pelsgarnrester rundt kanten. Har sydd på litt perlerester for å få det rette ¨Myrtel¨ preget. ;-)


Heklet trekant-sjal med englemasker. Brukte billig sokkegarn fra EuroPris.



Kjøpte ett billig fleece-pledd på Jysk, kostet vel 30 kr. Klipte mønster etter en annen kjole, sydde på ett par lommer på utsiden.


 Bruk en passende genser, og vips, så har man ett blånisse kostyme til en billig penge!

Litt tovet...

Har ikke vært den mest produktive de siste dagene. Men jeg har fått strikket ett par kronepannebånd i fritidsgarn.

La opp 16 masker på pinne nr 5 1/2. økte 1 maske annenhver pinne 7 ganger, og felte så en maske annenhver pinne 7 ganger. Strikket til jeg hadde 5 tagger. Det går akkurat 1 nøste på de jeg strikket.




 

Hadde også lyst å prøve å lage ett par tovede grytekluter i det samme rutemønsteret som det heklede pleddet jeg lagde for en stund siden. Nydelige lillafarger! Kan brukes til grytekluter eller gryteunderlag. Heklet på heklenål nr 8 med Vamsegarn fra Rauma.




Nå er planen å begynne på ett par pulsvarmere til min kjære søster. Skal ta meg en tur å kjøpe litt deilig, mykt alpakkagarn. De skal nok varme godt tenker jeg.

Ha en strålende dag videre, og NYT denne:



fredag 10. desember 2010

Helg :)

I dag har jeg ikke gjort så mye fornuftig. Litt husarbeid og heklet en snøkrystall. Har også begynt å strikke en Arne&Carlos julekule. Har prøvd å stive snøkrystallene jeg heklet i går. Litt av noe klisseri, men jeg tror det blir bra! Prøve-hengte noen av de som hadde tørket i vinduet:


Oppskriften jeg fulgte var:
1dl melis + 1 dl vann,
kokes opp og avkjøles.
Bløtlegg det du skal stive,
press ut overflødig veske og legg det flatt.
Form fasongen.
Så skal det ligge å tørke noen timer.

Ville bare ønske dere en god helg!

Denne er det verdt å ta med seg inn i helga, nydelig på mange måter:

torsdag 9. desember 2010

Let it Snow!

I dag har jeg heklet noen engler og snøkrystaller.

Har funnet masse inspirasjon på denne siden ;The Art of Crochet Det er en superflink dame som heter Teresa som har lagt ut alle oppskriftene og filmene. Disse er mine favoritter på you tube. Sjekker du kanalen hennes, så ligger der utrolig mange flotte spillelister.

Disse gikk det utrolig fort å hekle, og jeg skal lage mange flere! Tenker de henger fint når jeg får stivet de opp litt!






Ha en vidunderlig førjulskveld! =)

onsdag 8. desember 2010

Hakke peiling

heter ett hefte fra Du Store Alpakka. Og det kan jeg virkelig trenge, for jeg har ikke peiling på Hakking. Har prøvd meg på ett par tre grytekluter, og ingen ble like store. hehe

Kjøpte meg hakke kroker på Husfliden. Jeg fant en video på you tube som viste grunn metoden, og satte i gang. Det var egentlig ganske morro, men jeg tror det går fortere å hekle og strikke. Det er jo godt mulig det går fortere etterhvert som man behersker teknikkene bedre.

Har nå bestemt meg for å få hakke-peiling. Jeg har vært på biblioteket og lånt meg boken Hakking av Solvor Hofsli Det ble visst med noen bøker om hekling også når jeg først var på biblioteket. ;-) Gleder meg til å sette meg inn i denne gamle teknikken.

Har nå funnet frem pleddet og en varm kopp med te. Det er fyr i peisen og levende lys på bordet. Kan man ha det bedre? Titter ut på sneen og småfuglene som koser seg med maten sin. Livet er igrunnen ganske fantastisk, selv om kroppen ikke er helt i form.

Her er mitt første forsøk på hakking:

tirsdag 7. desember 2010

12 nye juleputer for 100 kr!

 Var innom Jysk her om dagen, og der kom jeg over disse fine pleddene.

Disse har blitt til nye juletrekk til putene mine:


Jeg er ikke noe syerske, og meningen med dette er att det skal gjøres raskt og billig. Men resultatet blir ganske ok likevel. Begynte med å ta trekket av putene. For å se hvor store stykker jeg skulle klippe.
Klippet lange remser av stoffet. Dette viser ikke på bildet da stoffet under putetrekket er brettet.


 Bretter det på samme måte som ett putevar. Overlappingen kan være større enn den som viser på bildet under her. Skal du ha motiv på puten så må det syes på før du syr kantene. Husk også att motivet skal være inni puta før sying, som vist på bildet.



Sy en søm på hver side og vreng trekket slik att retten kommer ut.
Jeg har så sydd en kant rundt hele trekket, slik som på bildet. Man trenger ikke å gjøre det hvis man ikke vil. Putetrekket er nå ferdig, og det er bare å tre det uten på den gamle puten. man trenger ikke å ta av de gamle trekkene heller. Og når jula er over så er det bare å ta juletrekkene av, og lagre de til neste år.


Det ferdige resultatet:






Her er det bare fantasien og tiden som setter grenser! =)

Nå ble det iallefall julestemning i stua mi!

Ha en super dag videre, så håper jeg att du kansje ble inspirert til å lage julete puter til stuen din!

mandag 6. desember 2010

Det snør, det snør, tideli bom

Nå kjenner jeg att julestemningen stiger i takt med snømengden. Herlig!
Det lover iallefall godt for en hvit jul i år.

Koser meg inne i varmen, med levende lys, radio og en god kopp med te. Har funnet en nydelig te som jeg har blitt veldig glad i, Easy Tea. Anbefales på det varmeste!

Har puslet litt med stempel, og de nye promaker tusjene. Fikk det ikke helt til. Trykksverten fra stempelet smurte seg veldig lett utover når jeg kom borti med tusjen. Tror dette er noe jeg ikke har tålmodighet til. Tenkte jeg skulle lage til/ fra lapper til julegavene. Men jeg tror nok det blir en enklere variant. Kun stempel i sort eller sølv på farget kartong. Her er en liten smakebit på mitt første forsøk med promaker tusjer:


Er også ferdig med ett krone pannebånd. Prøvde å tove det lett for hånd, men jeg tror ikke det blir stivt nok. Mulig det havner i vaskemaskina, men da er jeg redd det kan bli litt for lite. Får prøve det på snuppa når hun kommer fra barnehagen.



Ha en fortsatt fin mandag!

søndag 5. desember 2010

2. søndag i advent

I dag våknet vi opp til en magisk verden. Det hadde snødd i natt, og trærne var dekt av alt det hvite.
Helt nydelig er det ute nå, med noen cm snø, sol og blå himmel.

I dag har vi hatt foto-shoot. Vi må jo prøve å få sendt ut julekort i år også. :-)
Fikk tatt noen bilder av snuppa i nykjolen sin også. Hihihi, det er like morro hver gang. Litt av noen fakter på slike små prinsesser når de skal være ¨modell¨for en dag!


Ett lite utvalg av julekortbildene :) Skal nok bli bra dette tror jeg, med litt redigering.


Ha en fortsatt fin søndag! :-)

lørdag 4. desember 2010

Julekjolen til snuppa

er endelig ferdig! Har hatt igjen å hekle kanten rundt armer og halsåpning ett par uker nå. Ble ikke fint første gangen jeg prøvde. Så har den ligget der da, mens jeg har samlet mot til å gjøre ett nytt forsøk. Prøvde på nytt, og tok en dobbelt så tykk heklekrok enn det som sto i oppskriften på første runden. Da gikk det bra skal jeg si dere, og kanten ble helt perfekt! :)

Den er strikket i Baby Silk og Faerytail. Oppskriften er i heftet Barna's Maskerader nr 9 fra Du Store Alpakka.

Jeg kommer også til å endre på ermene til boleroen, da jeg syns de ble for trange med den fasongen som er i oppskriften.

Ha ei vidunderlig helg! :)


Pulsvarmerne er ferdige! :) De ble skikkelig søte!


fredag 3. desember 2010

Tovet jentekjole og heklet teppe

Nå er det lenge siden jeg har oppdatert her. :)

Julen nærmer seg og jeg skulle egentlig vært i full sving med kakebaking, julegaveshopping og husarbeid. Men ryggen er ikke helt samarbeidsvillig for tiden. Så da sitter jeg i godstolen å stikker og hekler.

Er ferdig med dette lekre teppet fra drops design:
http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=120&d_id=3&lang=no
Jeg kommer til å hekle på ett par rader til, da jeg kan tenke meg å ha det litt lenger. :)



Har også strikket en del kjoler i år. Hadde lyst å lage en tovet variant nå til den kalde årstiden. Den er strikket i Mor Aase- og Sportsgarn. På bilde ser dere kjolen før og etter toving. Før den ble tovet passet den til 12åringen i huset, etter toving er den perfekt til min lille femåring :) Dette var ett utrolig artig prosjekt som gikk kjempefort å strikke. Oppskriften er gratis og ligger på Ravelry:


Ha ei strålende helg alle sammen! :)

Psssst, i dag er det tilbud på Promaker-tusjer på Staples.
Jeg kan vel si det sånn att det gikk noen lapper der ja. ;)